Tizenhetedik élménybeszámoló

Posted: október 19, 2014 in Uncategorized
Címkék: ,

Egy hete tizenhetedik alkalommal rendeztük meg a Mentálcsavar Találkozót. A kalandmodul során a résztvevő 34 játékos szállt a Sinemosi-tenger vizeire 7 mesélő közreműködésével, hogy egy dzsad kufárnak elhozzanak három különleges ládát egy elsüllyedt hajó roncsai közül. A tenger habjai között egy mágikus viharral és egy yamm-haikannal megküzdve mindannyian sikerrel teljesítették a feladatot.

Mint egyik szervező ezúttal is volt lehetőségem kimaradni a mesélésből, így érkezésem volt végigjárni a csapatokat és bele-bele tudtam hallgatni kalandjaikba. Azok alapján, amit hallottam és amit a verseny végén kitöltött értékelő íveken láttam örömmel mondhatom, hogy a találkozó ezúttal is igazán jól sikerült. A remek hangulatú játék minden asztalnál megvolt, s még azok is megtalálták számításukat a történetben, akik egyébként ódzkodnak a tengeri moduloktól.

Külön kiemelhetem, hogy ezúttal minden játékos és minden mesélő jól felkészült az alkalomra. A játékosok mindegyike időben leadta jelentkezését és karakterlapjait, továbbá az előző találkozók során már rendszeresített adminisztrációs ívet. A mesélők alaposan áttanulmányozták a kalandot és (többnyire J) el tudták hitetni a játékosaikkal, hogy töviről hegyire ismerik azt, sőt a legtöbben komolyan rá is készültek a játékosaikra, így az előnyeikre, hátrányaikra különös gondot tudtak fordítani.

A pontozásban nem csak a mesélők voltak segítségemre, de Durien is végig figyelemmel kísérte az egyes csapatok játékát, haladását, így véleménye értékes segítségünkre szolgált a verseny végén elkövetkező mesélői megbeszélés során.

A résztvevő játékosok hét csapata között végül három csapatdíjat (10 fő) és öt egyéni díjat, továbbá egy mesélői díjat osztottunk ki, így a résztvevők több, mint harmada haza tudott vinni valamilyen jutalmat a találkozóról, köztük kifejezetten a modul hangulatához illesztett bőrkötéses jegyzetfüzeteket illetve bőrre vésett kincses térképet idéző tolltartókat.

Úgy gondolom, hogy a XVII. Mentálcsavar Találkozón résztvevők mindegyike jól szórakozott és számos kellemes emlékkel térhetett haza a nap végén. Remélem, hogy legközelebb is találkozhatok minden játékossal és mesélővel és még sokkal többel is.

Addig is mindenkinek jó játékokat, izgalmas kalandokat kívánok!

(Lord Rufus)

Hozzászólás