Fókuszált mágikus képzés

Posted: február 6, 2015 in Rendezvények
Címkék: , ,
(Mentálcsavar Karakteralkotás: Jellemző)
Összetett kérdés érkezett az új karakteralkotás egyik jellemzőjével kapcsolatban… Lássuk a válaszokat 🙂

Az előny részben említve van, hogy +25% időtartammal, vagy erősséggel lehet számolni a varázslatoknál. Úgy vélem, hogy én döntöm el melyik jöjjön létre a kettőből, de nem vagyok biztos benne. Illetve tegyük fel, hogy a varázslat amiről szó van egy tűzmágia, amelyhez egy fehér tűz van kapcsolva és az erőssége nő meg a fókuszált képzés miatt. Mikor fog megnőni a varázslat erőssége? Az alap erősítése lesz nagyobb és ezt növeli tovább a fehér tűz, vagy előbb a fehér tűz miatt megnőhet az erősség, amit a fókuszálás tovább növel?
Tegyük fel, hogy nem tűzvarázsló vagy, hanem varázsló vagy asztrálra specializálva és egy kombinált asztrál-alapú mozaikot mondassz el. Ekkor minden asztrális mozaiknak nő erőssége az eredeti negyedével, de ha mondjuk időmágiát is teszel hozzá, annak az időtartamát nem tudod megnövelni 25%-kal – mivel nem vagy időre specializálva…
A tűzvarázslók esetében ez a specializáció értelemszerűen a tűzmágia iskoláira vonatkozik, tehát nem a teljes tűzmágiára; így választhatod mondjuk a Szabad elemi formákat, a Közönséges tüzek befolyásolását vagy a Tűzmágia magasiskoláját (esetleg a Tűzlényeket) is, de nem mindegyiket.
Ebből kiindulva, ha tűzvarázslóként mondjuk a Szabad elemi formát választottad, úgy arra vonatkozni fog az erősség- vagy időtartamnövelés, de a lángfestésre, ami már Magasiskola, arra nem. Következésképpen a módosítást akkor kell elvégezni, mikor a fehér színű láng még nem olvasztotta be a különböző tüzeket.
A hátrányának egyik komponense -20 HM. Azonban a HM-nek két része van, amit kötelezően TÉ-re és VÉ-re kell költeni és amit szabadon lehet variálni a négy harcérték közt. Emiatt számomra nem egyértelmű, hogy pontosan honnan is vonhatok le HM-et. Azaz csinálhatom-e úgy, hogy például a kötelezően TÉ-re és VÉ-re osztandóból vonom le a 20-at, majd a szabadon eloszthatóval gazdálkodom tovább?
Hátránynál a levonás arányosan érvényesítendő, vagyis a szabad és a kötött HM-re egyaránt vonatkozik. Ha feltesszük, hogy 8. szinten jössz és így 64 HM állna rendelkezésedre, melyből 24-24 pontot TÉ-VÉ-re kéne tenni és 16 maradna szabadon, úgy a -20 HM után 17 pont kerül minimum a TÉ-VÉ-re, majd 10 maradna szabadon elkölthetőre.
Remélem, érthetőek voltak a válaszaim.

Hozzászólás